LC-resultat 2010

Lc-säsongen igång igen. Den 10/4 2010 är det prov i Sjöbo. Roya fick starta i första loppet så det blev inte ett optimalt lopp för Roya. Hon fick inte så höga poäng och låg i slutet av startfältet. I lopp två blev hon diskvalificerad eftersom hon gruffade med sin partner. Ingen bra start.

Helgen efter var det prov i Norge, den 18/4-10. Även denna gång fick Roya dåliga poäng i lopp ett. Hunden hon sprang ihop med, slutade springa efter första raksträckan och Roya fick göra ett eget lopp. Efter första loppet låg hon på plats 10 av 12 startande saluki. Efter andra loppet hade hon sprungit upp sig till plats 5.

Den 24/4-10 var det prov på Elmia i Jönköping. Roya hade otur även denna gång i lopp 1. Linan gick av/eller fastnade två gånger så hundarna fick lite besvärligt. Poängmässigt så var det dålig utdelning och hon låg bland de sista. När lopp två hade gått hade Roya sprungit upp sig igen och slutade som 6:a totalt av 26 startande saluki.

Den 30/5-10 provade vi lyckan i Borlänge. Jag tyckte, som vanligt, att Roya sprang bra, men det tyckte inte domarna utan hon slutade 13:e av 17 st.

6/6-10 var det prov i Söderhamn och där slutade Roya 5:a av 15 startande.

10/7-10 var vi i Katrineholm och där blev placeringen nr 14 av 30 startande.

Den 24/7-10 var det dags för EM i Chardonnay i Frankrike. Roya gjorde två bra lopp där hon vann båda spurterna och var först på luren. Hon slutade som nr 18 av 44 startande. Fem placeringar bättre än förra året i Tjeckien där det var samma antal startande.
Jag är mycket stolt över Roya som aldrig gör ett dåligt lopp.

Från EM i Frankrike. Foto: Ove

29 augusti var vi i Karbenning, Norberg. Roya blev lottad att springa solo i sitt första lopp. I det andra loppet ströks motståndaren och Roya fick springa ensam i detta loppet också. Inte de bästa förutsättningarna precis men inget att göra något åt. Roya slutade på en delad 10:e plats av 28 startande och jag är som vanligt mycket nöjd över hennes löpningar.

Den 11 september var vi i Norge. Efter första loppet låg Roya fyra av 10 tikar. Efter andra loppet fick hon urusla poäng eftersom hon och hennes medspringare började slåss efter målgången, båda ville ha luren. Roya fick skulden för att ha startat bråket och kom näst sist denna gången.

Den 19 september var vi i Hultsfred. Roya blev lottad ensam i första loppet och gjorde det så bra att hon ledde. Efter andra loppet hade tikarna blivit passerade av hanarna och Roya slutade som trea, med cert och championat. Helt otroligt bra. Äntligen, det sista certet och Roya är nu SVENSK LURE COURSING CHAMPION.

10 oktober var årets sista lc-prov för Royas del. Det avhölls på Skottorps slott utanför Laholm och Roya slutade på 10:e plats av 33 tikar.

Royas lc-prov under 2010 resulterade i en total 5:e plats, 4:a bland tikarna.