Zakeya´s Suspicious Minds är brindlefärgad med vita tecken, tik och född 24 juni 2010.
Höftledsröntgad B, armbågar-ED 0.

Bailey och två av hennes syskon såg jag första gången på en lc-träning i Bröndome när de var ca ett år gamla. Jag har aldrig kunnat glömma dem eftersom jag tyckte om vad jag såg.

I maj 2012 fick uppfödaren Tina tillbaka Bailey och min minnesbild kom tillbaka. Inte gjorde det saken sämre när vi fick låna kullsystern med oss till Finland till ett lc-prov som vi hade anmält Lasse till och där det inte blev någon mer galgo anmäld.
Systern, Chanel, och Lasse gjorde två mycket bra lopp och allt slutade med att Chanel slog alla hundarna från hela helgen och slutade BIF-1. När vi kom hem och lämnade tillbaka Chanel så tog vi med oss Bailey istället för att ha henne på prov. Två veckor senare hade vi bestämt oss. Bailey stannar hos oss. Den 23/8 skriver jag på köpeavtalet.

Bailey hade redan klarat av lc-licensen när hon kom till oss. Hon hade också varit på en utställning, SKK i Tvååker där hon slutade BT-3 av 11 tikar. Hon fick exc, ck, r-cert och r-cacib. Eftersom den vinnande hunden redan var internationell champion och tvåan var junior, så blev det Bailey som kan tillgodoräkna sig cacib.

Bailey är åtta på 2012 års lure coursinglista, tikar, på två svenska starter. Hon har även gjort en start i Norge och en i Danmark.

Söndagen den 18 november 2012, hände det som inte fick hända. Bailey var som vanligt ute i trädgården för morgonrastning. När hon kom in igen såg jag att det blev blodspår efter henne. Kollade då hennes vänstra framfot och där var ett sår som såg lite oroväckande ut. Det såg ut som om en sena var av. Det blev ett besök på Skara djursjukhus där Bailey blev sövd och opererad. Såret var djupt så det blev också lagt ett dränage. Onsdagen den 21 november blev gipset omlagt och dränaget borttaget. Bailey ska gå med gips ca sex veckor och därefter några veckor med stödbandage. Sedan blir det koppelpromenader
ett tag framöver. Något lc-prov 2013, kommer det inte att bli för hennes del. Sedan får vi se vad som händer därefter.

Som framgår av bilden ovan, så är benet gipsat i en vinkel. Detta beror på att Bailey inte får trampa ned på foten. Senskador tar väldigt lång tid innan de har läkt.