Khalils Tara Scheherazade är en cremefärgad tik född 17 maj 2007.
Tara är en riktig fjäskfia. Så genomsnäll och go´. När det kommer någon hund som hon gärna vill träffa, så ”pratar” hon och det kan låta som hon morrar men detta är något som Tara inte skulle göra. Det är hon alldeles för godmodig för.

Tara fick sin lc-licens på hösten 2008.

I Gällivare 2008 blev Tara Reserv bästa tik och i Mustiala, Finland, också 2008, fick Tara R-cert av engelsk rasspecialist i hård konkurrens bland tikarna på den stora Salukispecialen.

Söndagen den 18 oktober 2009 i Hågelby ridhus, Botkyrka slog Tara till ordentligt. Hon blev BT-2 och tog tikcertet. Jättekul. Tara tycker inte att utställningar är roligt och det syns verkligen på henne också. Hon ser ut som hon har sålt smöret och tappat pengarna, men denna gången kände jag att hon var mer med på noterna när vi var inne i öppenklassen och det gav ju resultat.

Söndagen den 9 maj 2010 i Larv på SKK-utställning fick Tara ck och blev placerad som BT-4. Domare Maret Kärdi, Estland.

Söndagen den 18 oktober 2010 på SvVK-utställningen i Vallentuna blev Tara BIM och tog sitt andra cert. Bra jobbat av Emma som visade henne. Domare: Erich Zimmermann, Tyskland.

Söndagen den 3 juni 2012 på SKK-utställning i Norrköping, domare Jochen Eberhardt, Tyskland. Äntligen, Tara fick sitt sista cert och blev champion. Hon blev också bästa tik och BIM.

Tara är höftledsröntgad A. Den 14/3 2011 blev Tara ögonlyst och hjärtscannad ua.