Jag är dålig på att uppdatera min blogg, det måste jag erkänna. Mycket har hänt sedan sista inlägget. Bl a har Lasse blivit pappa igen till 10 stycken små galgobarn. Mamma Zakeya´s Wooden Heart-Chanel har varit jätteduktig. Chanel är kullsyster till vår Bailey, Zakeya´s Suspicious Minds. Sju av valparna har flyttat hemifrån när detta skrivs, två ska stanna kvar på kenneln, en svart hane och en brindletik. En svart hane är till salu till rätt hem.

Bailey har gjort tre lc-prov under 2014. Fler blev det inte innan hon var skadad igen. De två första proven hölls i Skåne och västra och var uttagningslopp inför EM. Bailey vann båda sina lopp och var därmed klar för EM, och svensk lure coursingchampion. Eftersom hon redan hade ett danskt cert så blev hon också dansk lure coursingchampion. Det tredje provet gjorde hon i Trögstad, Norge och det vann hon också. Nu blev hon också norsk lure coursingchampion och erhöll också sitt första cacil.
Tyvärr blev det ingen start med Bailey i EM eftersom hon blev skadad. Ett hundslagsmål med ett hugg i lårmuskeln trodde vi. Trots två besök hos veterinären så blev det också slutsatsen. Muskelskador tar tid att läka var det vi fick höra. Tyvärr visade det sig sedan att det var höftleden som hade hoppat ur sin skål, så det slutade med operation och lång rehabilitering. Vi vet inte vad som hänt, men troligtvis har det busats vilt och förmodligen blivit en vridning samtidigt.

Vi har också varit på ett LC-EM. Denna gång i de italienska alperna. Bara det var ett äventyr med dessa vindlande vägar. Ganska dåligt väder hade vi också. Så fort solen gick i moln blev det riktigt kallt och på nätterna var det bara ca +6 grader. Resan dit via GPS ledde oss in i trånga gränder som vi knappt kom ifrån med våra stora ekipage.
Lasse slutade på en hedrande 4:e plats av galgohanarna. Denna prisutdelning missade vi, vilket är oförlåtligt, men nu är det som det är. Vi satt i godan ro och åt god mat med våra landslagsvänner. Prisutdelningen dagen innan var under all kritik och man varken hörde eller såg något. Detta kanske bidrog lite till ointresset att vara på plats.
Efter EM åkte vi några dagar till Gardasjön och sedan till Örnnästet i Tyskland.

Enligt förhandstips så ligger Lasse återigen i toppskiktetpå lc-listan, trots att det inte har blivit så många starter i Sverige i år. Fantastiskt roligt. Bilden nedan är från Lyckes prov där Lasse och Bailey låg tvåa och etta efter första loppet. I andra loppet bjöd inte Lasse till riktigt och åkte ner på tredje platsen. Fotot är taget av Sanna Persson.
Bailey o Lasse våren 2014 10006938_864870630194996_6282976208420921249_n - kopia
I höst har våra egna galgobarn visat framfötterna. Licenser har eller jobbar samtliga på utom en. Detta tycker jag är fantastiskt roligt. Båda valparna som gick till Tjeckien har startat på prov och blivit etta och tvåa, visserligen var det bara tre startande galgo men poängmässigt låg de i toppskiktet även med de övriga raserna. Mina egna Malte och Ida har fått sina licensböcker. Cedro klarade sina licenslopp hur enkelt som helst. Han bara startade tre gånger, sedan var det klart. Kasper och Tekla jobbar på och kommer med all säkerhet snart vara klara.

Utställningsmässigt så har Miel-Quiz i Tjeckien blivit tjeckisk juniorchampion och Dulce-Julinka också i Tjeckien har fått cajc. Memoria-Tekla har hittills fått tre cert och ett res-cert, Amante-Malte har fått ett cert och Carino-Kasper har fått ett cert och ett cacib i Sverige och detsamma i Estland. Jättekul med så entusiastiska och fantastiska valpköpare.

På den stora vinthundsutställningen i Ljungbyhed så blev en avelsgrupp med Bailey BIS-3. Av 10 stycken championtikar blev Bailey placerad som nummer två med ck. Domare till det sistnämnda var en spanjor. Jättekul med denna framgång.